Zelfoogsttuin Het Proefveld

Contactgegevens

Kerklaan 30
9751 NN, Haren
Email: info@zelfoogsttuin.nl
http://www.zelfoogsttuin.nl

Contactpersoon: Gijs Nauta

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2014
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Een biologische groente en kruidenkwekerij met 2500m2 volle grond en 300 m3 kassen waar klanten/deelnemers groenten en kruiden kunnen komen oogsten. De klanten hebben de keuze uit meer dan 50 soorten gewassen in het assortiment. De klant betaalt vooraf voor een heel oogstseizoen dat loopt van april tot en met december. Wanneer de gewassen oogstklaar op de akker staan worden de klanten via de nieuwsbrief en het mededelingenbord op de hoogte gebracht en kunnen ze naar eigen behoefte komen oogsten.

Omschrijving

‘Het proefveld’ is een zelfoogsttuin waar klanten zelf hun groenten en kruiden komen oogsten. Zij betalen een klein contributiebedrag van €225,- waarna zij het hele seizoen naar eigen behoefte groenten en kruiden kunnen oogsten. Er is een assortiment van meer dan 30 soorten groenten en 15 soorten kruiden. De bedoeling is om 7 verschillende kruiden en groenten per week aan te bieden. ‘Het proefveld’ is een duurzame onderneming, zonder winstoogmerk. Klanten, ook wel oogstaandeelhouders of deelnemers genoemd, weten dat de gewassen en de grond biologisch en in harmonie met de omgeving worden bebouwd en bewerkt.

Schoner, verser en gezonder kan niet
U eet uw groenten dus uit uw eigen streek, en direct uit de grond. Tevens merken we dat de deelnemers op de tuin het gevoel hebben er even uit te zijn in een inspirerende en groene omgeving. Er wordt samen gebouwd aan een project dat verspilling en vervuiling tegen gaat. Er is geen transport nodig om naar de consument te komen. De tuin is educatief en mensen ontmoeten elkaar, wat de sociale cohesie versterkt en een leuke manier van netwerken is. Ook hebben klanten inspraak en beslissingsrecht op basis van consensus. De zelfoogsttuin ‘het Proefveld’ heeft een transparante bedrijfsvoering en deelnemers hebben altijd volledig inzicht in de begroting. Kortom, een mooie plek om te vertoeven waar je de omgeving mee verrijkt! De koffie staat voor iedereen altijd klaar!

Bereik
Hoeveel mensen zijn er bij de organisatie van het project betrokken?

Hoeveel Mensen bereikt u er mee?
Onderzoek
Landgoed Vollenhoven wil wel/ niet meewerken aan onderzoek door studenten.

Vestiging