The paperboat race

Contactgegevens

mmg@gulali.com
gulali.com/mmg/?cat=46

Contactpersoon: Mr.&Mrs.Gray

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties: Duurzaam Den Haag
Start Initiatief: 2014
Einde Initiatief: Juli 2015

Samenvatting
The Paperboat Race is een Haagse wedstrijd tussen papieren bootjes om te laten zien hoe mensen duurzaam aan de slag kunnen gaan. Mensen maken zelf een boot van oud papier en organische lijm waarmee ze kunnen varen. The Paperboat Race haakt aan bij duurzame projecten en evenement in de wijken door het organiseren van pitstops. Tijdens die pitstops kunnen bewoners tegen elkaar racen en krijgen ze workshops over het zelf maken van papieren boten. De halve finales vinden plaats tijdens de Delta Lloyd North Sea Regatta (eind mei 2015), de finale is drie weken later tijdens de Volvo Ocean Race (19 en 20 juni).

Omschrijving

De Paperboat is een kunstproject van Mr.&Mrs.Gray. Zij hebben een bootje gemaakt van oud papier en organische lijm waarin mensen kunnen varen. En dat duurzame bootje blijft drijven. Keer op keer!
Duurzaam Den Haag wil zo veel mogelijk Haagse evenementen verduurzamen, om een bijdrage te leveren aan het duurzaam maken van de stad én om DDH onder een breed publiek bekend te maken. De Volvo Ocean Race is een uitgelezen kans om dit te doen. We gaan te zijner tijd in gesprek met de organisatie van de Volvo Ocean Race over het verduurzamen van de pitstop. Maar in het jaar eraan voorafgaand trekken we al door de stad met The Paperboat Race.
We organiseren The Paperboat Race om Den Haag te laten zien hoe mensen zelf duurzaam aan de slag kunnen gaan. We koppelen de race aan vier grote evenementen in Den Haag:
– Delta Lloyd North Sea Regatta (6 t/m 9 juni 2014)
– Haagse Energiebeurs (5 oktober 2014)
– Delta Lloyd North Sea Regatta (eind mei / begin juni 2015)
– Pitstop Volvo Ocean Race (19 juni 2015)