Smaakpark

Contactgegevens

Ede
chris@puur-e.nl

Contactpersoon: Christian Weij en Petra Busser

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: –
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Een culinaire werkplaats waar alles draait om duurzame voeding. ZZP-ers met verschillende disciplines (van kok tot fotograaf en van tuinder tot verpakkingsontwerper) kunnen hier samen- werken en experimenteren. Het zelfvoorzienende gebouw wordt een aardewoning en zal opgaan in het parkachtige landschap waar ook biologische groenten en fruit verbouwd zullen worden. Bezoekers kunnen in en rond de werkplaats eten, koken, leren, wandelen, spelen en plukken. Voor iedere doelgroep is er wel iets culinairs te beleven

Omschrijving

De huidige voedselindustrie is sterk afhankelijk van olie en veroorzaakt honger, armoede, milieuvervuiling en het afnemen van de biodiversiteit. Door het opraken van de olie zullen de voedselprijzen van olie-afhankelijke producten stijgen en de armoede en honger toenemen. De voedselindustrie moet radicaal veranderen om dit te voorkomen.
De aardewoning wordt gebouwd van afval en dat gaan we zelf doen. Hier hebben we in ieder geval heel veel vrijwilligers voor nodig. Omdat de bouwwijze erg eenvoudig is, kan iedereen helpen. Je hoeft er geen vakman voor te zijn.