Ruilkring LETS

Contactgegevens

1501 AA Zaandam
letszaanstreek@gmail.com
www.letszaanstreek.nl

Contactpersoon: Danielle Schouten

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 1985
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Wat is Ruilkring Lets Zaanstreek? Een initiatief om goederen en diensten te ruilen. Het wereldwijd bekende LETS staat voor Local Exchange Trading System. Het handige is dat het ruilen zich niet beperkt tot telkens twee personen: je kunt iets aanbieden aan de ene persoon en daarvoor in ruil van iemand anders iets terug krijgen. Onze ruilkring bestaat uit meer dan 100 deelnemers uit de Zaanstreek en we bestaan inmiddels 20 jaar!

Omschrijving

Op deze website lees je informatie over Ruilkring Lets Zaanstreek en kun je de vraag en aanbod advertenties van de deelnemers bekijken.
Als je deelnemer wordt, kun je inloggen in het ruilhandel systeem. In het ruilhandel systeem voer je zelf vraag en aanbod advertenties in en kun je direct contact opnemen met deelnemers. Kortom je kunt direct met ruilen beginnen!
We maken gebruik van het digitale ruilmiddel cq. eenheid (voorlopig nog genaamd): “nixen-dijkies”. De rekenwaarde van 1 staat ongeveer gelijk aan 1 euro. Het is rentevrij en je mag tijdelijk in de min staan, hierdoor komt de ruilkring in beweging!

De volgende afspraken zijn oa. gemaakt:
Het aantal nixen-dijkies van goederen is vrij onderhandelbaar
Het aantal nixen-dijkies voor het verlenen van diensten is 10 per uur (tenzij van te voren anders is afgesproken)
Het aantal nixen-dijkies wordt direct digitaal via het ruilhandel systeem verrekend.

Vestiging