LichtjesAvondPernis

Contactgegevens

Pernis, Nederland
info@lichtjesavondpernis.nl
www.lichtjesavondpernis.nl

Contactpersoon: Marcel de Waard

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2013
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Lichtjesavond Pernis is een jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst voor iedereen die hun overledenen in een sfeervolle, ingetogen omgeving wil gedenken. Alleen of met anderen in gedachten stilstaan bij overledenen ongeacht waar deze begraven of gecremeerd zijn. Een sfeervol uitgelichte route voert langs o.a. muziek, rituelen, beelden, verhalen en poëzie. Ook voor kinderen is deze avond geschikt. Wanneer en waar? Begraafplaats Pernis stelt het terrein en faciliteiten beschikbaar voor deze jaarlijkse herdenk

Omschrijving

Lichtjesavond Pernis wil nabestaanden jaarlijks een plek en de gelegenheid bieden om hun overledenen in een sfeervolle, ingetogen omgeving te gedenken, ongeacht waar deze begraven of gecremeerd zijn. Verbondenheid, herkenning, samenzijn en beleving staan tijdens deze avond centraal.Voor iedereen die zijn of haar overledene wil herdenken is welkom, zowel gelovigen als niet-gelovigen, jong en oud.
Commissie Lichtjesavond Pernis is ontstaan na het overlijden van Silvia de Waard(45) de echtgenote van Marcel de Waard, hij vond het jammer dat er geen mogelijkheid was om de Algemene Begraafplaats Pernis te bezoeken in het donker om zo de sfeer van de brandende kaarsen te kunnen zien welke zijn ontstoken voor dierbare op de begraafplaats. Samen met Patricia Perquin, Willeke ‘t Hart en Karin van Bree is er gekeken naar de mogelijkheid om een soort van lichtjesavond te kunnen organiseren op de Algemene Begraafplaats in Pernis. Al snel werd het idee omarmd door de Gebiedscommissie Pernis en de Gemeente Rotterdam en kon op 9 februari 2013 de 1e Lichtjesavond Pernis plaatsvinden op de begraafplaats in Pernis.

Vestiging