JATIZ

Contactgegevens

Genemuidenstraat 208
2545 NZ Den Haag
info@jatiz.nl
www.jatiz.nl

Contactpersoon: Tessa Rijnsburger

Sponsors Initiatief: Skanfonds, Gemeente Den Haag
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2014
Einde Initiatief: –

Samenvatting
De Jongeren Academie Talent in Zich (JATIZ) is een gezamenlijk project van Stichting De Sportbank en Stichting Mara. JATIZ is er voor zwerfjongeren in de regio Haaglanden. Dit zijn thuisloze jongeren tussen de 17 en 23 jaar, die geen werk hebben, geen diploma hebben, niet op school zitten, geen zinvolle dagbesteding kennen en meervoudige problemen hebben. JATIZ biedt deze jongeren een op maat gesneden programma, dat uitgaat van hun talenten en moet leiden tot een passende baan en/of opleiding.

Omschrijving

“Geen enkele jongere kiest voor een leven vol problemen. Daarom heeft iedere jongere met problemen recht op goede hulpverlening. Van deskundige, maar vooral betrokken mensen. Om ze te helpen stappen te maken op weg naar een beter leven.” Een stellige mening van Humphrey Spiessens (61), gebaseerd op ruime ervaring. Meer dan 37 jaar werkte hij in de GGZ bij Parnassia. Sinds kort is hij actief als vrijwilliger bij JATIZ, waar hij jongeren met psychiatrische problemen begeleidt.

Humphrey: “Deze groep jongeren hebben het moeilijk en hebben behoefte aan extra aandacht. Daarbij is geduld hebben de opgave. De samenwerking tussen JATIZ en Parnassia is daarbij vitaal. JATIZ richt zich in eerste instantie op de basale hulp en verwijst de jongeren met psychiatrische problemen door naar Parnassia. En dat is goed. Daar zit de kennis om met deze jongeren om te gaan. Doe je dat niet, dan loop je de kans op mislukken van hun ontwikkeltraject richting werk, scholing, stage. Stappen voorwaarts maken met een psychische belemmering is moeilijk, zo niet mogelijk.”

Vestiging