BuurTvrouw

Contactgegevens

Van Beverenstraat 40
3117 KW Schiedam
hallo@buurt-vrouw.nl
http://www.buurt-vrouw.nl

Contactpersoon: Miranda Pol

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2007
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Bij De BuurTvrouw worden activiteiten georganiseerd voor en door de buurt.

Omschrijving

De BuurTvrouwEen laagdrempelige creatieve winkel met atelier en koffiegelegenheid, waar buurtbewoners, vaders en moeders, bejaarden, eenzamen kunnen binnenlopen voor aanspraak, gezelligheid, een kop koffie.
Bij De BuurTvrouw worden activiteiten georganiseerd voor en door de buurt. Bij De BuurTvrouw werken mensen met “een beperking” of “afstand tot de arbeidsmarkt”, hun bijzondere talenten worden in De BuurTvrouw maximaal ingezet. Zij werken samen met vrijwilligers, studenten en betrokkenen in de koffiehoek, houden de omgeving schoon en bieden handjes waar in de wijk handjes nodig zijn.
De BuurTvrouw werkt samen met instanties en bedrijven uit de omgeving. Bij De BuurTvrouw worden samenkomsten georganiseerd of kan de ruimte worden gehuurd door ondernemers voor bijeenkomsten. Zzp ers vinden hier Wi-Fi en een fijne werkplek. Bij De BuurTvrouw kun je spullen kopen die door werknemers of Schiedammers zijn gemaakt.
Het assortiment wordt aangevuld met kringloopartikelen die passen bij de sfeer van de winkel, veelal is er iets extra’s mee gedaan, b.v. met porselein is er een etagère gemaakt en een kast heeft een likje verf gekregen of hippe deurknoppen.
Voor bedrijven en burgers is dit een toegankelijke manier om maatschappelijk verantwoord producten aan te schaffen of diensten in te huren. Voor bedrijven de gelegenheid om hun sociale betrokkenheid te tonen en hip voor de dag te komen met een cadeau dat net even anders is of een creatieve teambuilding te reserveren voor hun team.

Vestiging