Wiel&Deal

Contactgegevens

Nieuwstraat 6
9801 CS Zuidhorn
maaike@wielendeal.nl
http://www.wielendeal.nl

Contactpersoon: Maaike Kersten

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2008
Einde Initiatief: –

Samenvatting
De Stichting Wiel&Deal is in 2010 opgericht na bijna 2 jaar van voorbereidingstijd. Doel van de stichting is om studenten met een (ernstige) lichamelijk beperking een gewoon studentenleven te laten leiden . Hogescholen en universiteiten worden ondersteund door Handicap en studie met het aanpassen van hun studieprogramma’s. Alle andere zaken moeten studenten zelf uitzoeken. Voor studenten met een beperking is dat vaak een onoverkomelijke drempel.

Omschrijving

Maaike Kersten heeft zelf een lichamelijke beperking, maar laat zich er niet door tegenhouden! Ze studeerde begin 2013 af als sjd-er aan de Hanzehogeschool in Groningen en wilde daarnaast ook een normaal studentenleven leiden. Tot haar eigen verbazing was dit (nog) niet mogelijk mede door het ontbreken van huisvesting midden tussen andere studenten en met zorg die past bij een studentenleven.
Daarom startte zij de stichting Wiel & Deal. Haar geloof en enthousiasme wist ze over te brengen op vele anderen. Haar droom komt nu uit. In een grote nieuwe jongerenflat worden 6 kamers volledig aangepast voor rolstoelers. De flat wordt nu gebouwd aan het Wielewaalplein in Groningen. Daar wonen studenten met en zonder beperking op tien rolstoelminuten van het centrum. Een ideale locatie voor het echte studentenleven in al haar facetten.
Er is ondersteuning beschikbaar om je te ondersteunen met alle normale dagelijkse activiteiten. Die krijg je vooral van je medestudenten, mensen van je eigen leeftijd die zelf ook midden in het studentenleven staan! Als je ook medische of meer specialistische zorg nodig hebt krijg je die van een professionele zorgaanbieder. De zorg wordt helemaal afgestemd op wat “jij” wilt! Zo heb je zo min mogelijk “geregel” en kun je de tijd aan leukere en nuttigere dingen besteden!
De zes aangepaste studentenkamers aan het Wielewaalplein in Groningen zijn het eerste project van Wiel & Deal. De flat werd gebouwd door woningcorporatie Lefier en is in de zomer van 2012 opgeleverd. Het is de bedoeling dat er later ook in andere studentensteden zoals Nijmegen, Amsterdam en Leiden Wiel&Deal-projecten te vinden zijn. Want moet het niet voor iedereen mogelijk zijn om “gewoon” om kamers te kunnen gaan?

Bereik
Hoeveel mensen zijn er bij de organisatie van het project betrokken?
Hoeveel Mensen bereikt u er mee?

Onderzoek
Wiel & Deal wil wel/ niet meewerken aan onderzoek door studenten.

Vestiging