Dress for succes

Contactgegevens

Vredelaan 4
1318 AS Almere
Mail: info@dressforsuccess.nl
Website: www.dressforsuccess.nl

Contactpersoon: Anne Bliek

Sponsor Initiatief: Start Foundation
Betrokken Organisaties: –
Start Initiatief: 2001
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Veel mensen zijn actief op zoek naar een betaalde baan, die bij hen past. Maar voor iemand met een uitkering of een minimum inkomen valt het niet mee zich voor een sollicitatiegesprek representatief te kleden. Hierdoor wordt de kans op ‘een goede eerste indruk’ gemist en gaat de baan naar een ander. Dress for Success is er juist voor deze mensen.

Omschrijving

Dress for Success is een vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden aan kleding helpt, die past bij de functie waarop ze solliciteren. De kleding in de 10 winkels is afkomstig van donaties uit het bedrijfsleven en van particulieren. Omdat wij geen winstdoelstelling hebben, worden alle adviezen en alle kleding gratis verstrekt.

In de praktijk blijkt onze aanpak voor veel mensen een uitkomst. Klanten vertellen dat ze door de adviezen en de kleding van Dress for Success met meer zelfvertrouwen solliciteren en hierdoor sneller dan ze dachten een leuke baan vonden.

strong>Bereik
Hoeveel mensen zijn er bij de organisatie van het project betrokken?
Hoeveel Mensen bereikt u er mee?

Onderzoek
Dit Nieuwe Business Model wordt ook benaderd door studenten deeltijdopleiding Bedrijfskunde MER van de Hogeschool Utrecht.

Vestiging