Onvergetelijke Groeten

Contactgegevens

Bingerweg 20
2031 AZ Haarlem
info@horecavers.nl
http://www.horecavers.nl/vergeten-groenten/

Contactpersoon: Han de Kroon

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: Horecavers
Start Initiatief: –
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Waarom in de winter sperzieboontjes en andere groente uit verre landen halen, terwijl we zoveel mooie Onvergetelijke Groenten om de hoek hebben groeien.

Omschrijving

Mergkool, aardperen, Limburgse gele peen, kardoen en het oerbietje. Wie kent deze producten nog ? Nederland heeft door de eeuwen heen een verrassend gevarieerde en rijke eetcultuur gekend. De oorspronkelijke smaak van vroeger is echter dichterbij dan u vermoedt. Grootmoeders tijd is terug van weggeweest.
Het hele jaar door zijn alle groente- en fruitsoorten te koop, vaak tegen zeer concurrerende prijzen. Seizoenen vervagen en niet commerciĆ«le producten verdwijnen uit het assortiment. Smaakvervlakking dreigt en is al toegeslagen, de smaak van groenten wordt een eenheidsworst , iedereen moet het lekker vinden, bitter en zuur is bijna niet meer te vinden. Al vele jaren heeft Han de Kroon Horecavers Vergeten Groenten in haar armen gesloten en levert deze aan zijn afnemers, voornamelijk restaurants en winkels in Noord- Holland en via collega’s ook in de rest van Nederland. Producten zoals pastinaken, aardperen, schorseneren, gele en witte peen en ook winterpostelein zijn inmiddels gemeengoed geworden. Biologische tuinders doen hun uiterste best om ook de consumenten te bereiken. Dat lukt steeds beter via natuurwinkels, maar ook steeds meer groentespeciaalzaken gaan streekproducten, biologische producten en duurzaam geteelde producten met smaak van bevlogen tuinders verkopen.