Vreedenhoff

Contactgegevens

Esperantolaan 2
6824 LV Arnhem
Mail: info@vreedenhoff.nl
Website: www.vreedenhoff.nl/
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Vvi0PiL1OKM

Contactpersoon: –

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties: –
Start Initiatief: 2014
Einde Initiatief: –

Samenvatting
De ouderen in het bejaardenhuis Vreedenhoff herleven hun jeugd met hun nieuwe huisgenoten: Arnhemse studenten. Voor 150 euro per maand kunnen de studenten een ruime kamer in het huis huren. Enige voorwaarde: af en toe een spelletje spelen of een wandeling maken met de senioren.

Omschrijving

Twee vliegen in één klap: het voorkomen van leegstand in de verzorgingshuizen en het aanbieden van goedkope studentenkamers. Maar er is nog een fijne bijkomstigheid: de ouderen hebben iemand om mee te praten.
Sinds 1 februari is Vreedenhoff het jongste woon- en zorgcentrum van Arnhem met de komst van Britt, Luc, Pim, Julie en Ingeborg. Uit ruim 100 studenten zijn deze vijf gekozen als ‘onze’ nieuwe bewoners en zij hebben inmiddels hun intrek genomen in Vreedenhoff. In ruil voor een lage huur verrichten de studenten 20 uur vrijwilligerswerk per maand dat ten goede komt aan onze bewoners. Denk hierbij aan b.v. samen een kop koffie drinken, een spelletjesavond houden of even samen een wandeling buiten.
Om de studenten voor te stellen werd er een speeddating georganiseerd op donderdag 5 februari jl. Om het kwartier stelde iedere student zich voor aan een van de tafels waar de bewoners hun vragen konden stellen. En dat deden ze, honderduit!

strong>Bereik
Hoeveel mensen zijn er bij de organisatie van het project betrokken? 250 en meer
Hoeveel Mensen bereikt u er mee? 250 en meer

Onderzoek
Vredenhoff heeft meegewerkt aan het onderzoek van studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen, en staat als businessmodel beschreven op de website onder lesmaterialen Casus Vreedenhoff.

Vestiging