Straatvogels

Contactgegevens

Nieuwe Herengracht 18
1018 DP Amsterdam
www.straatvogels.nl

Contactpersoon: –

Sponsors Initiatief: Netrex Internet Solutions, KPN, Protestantse Diaconie Amsterdam, Het Kruispunt Nijmegen, Iriszorg, Jopportunity, Media Collega Amsterdam, Storm Solutions, Techreturns
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2012
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Wat gebeurt er als daklozen, die normaal gesproken een teruggetrokken leven leiden, plotseling zichtbaar worden via Twitter?
Vanaf de zomer van 2012 lopen er in Amsterdam daklozen rond met een smartphone en een Twitteraccount op zak. Frans, Peter, Sonja, Youssef, Cor, Jan, Ramsi, Alfons en David geven hun volgers op Twitter een unieke inkijk in hun leven op straat. Wat gebeurt er als daklozen, die normaal gesproken een teruggetrokken leven leiden, plotseling zichtbaar worden via Twitter? Deze vraag staat centraal in het project Straatvogels.

Omschrijving

Straatvogels is een project van de Protestantse Diaconie Amsterdam, onderdeel van de Protestantse Kerk Amsterdam. Deze organisatie zet zich in voor een stad waarin mensen omzien naar elkaar. Dat doet zij al eeuwen lang, steeds op een manier die past bij de tijd. Het project is geïnspireerd op het project Underheardin New York. Headhunter Rutger van Drongelen twitterde op 28 april 2012 over dit project, waarna straatpastor Luc Tanja zich afvroeg of dat ook in Nederland mogelijk zou zijn. Rutger antwoordde ‘Why not?’, en Straatvogels was geboren.
Vestiging