Postvriend

Contactgegevens

Stichting Postvriend
Postbus 8053
6060 AB Posterholt
info@postvriend.nl
http://www.postvriend.nl

Contactpersoon: Anneke Simons

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2013
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Postvriend is een initiatief van Anneke Simons dat zich inzet om de eenzaamheid in onze samenleving te verkleinen. Dit proberen wij te doen door middel van het versturen van kaartjes en/of brieven naar diegenen die wel een verrassing op de deurmat kunnen gebruiken.
Postvriend wil proberen om de populariteit van o.a. postcrossing* en snail mail** in te zetten om een brug te bouwen tussen mensen die zich eenzaam voelen en mensen die daar iets aan willen doen.

Omschrijving

Door middel van het verzenden van een kaartje of brief kan men een persoon die eenzaam is het gevoel geven dat er aan hem of haar gedacht wordt. We laten hen op die manier weten dat ze niet alleen zijn. Wij zien het dan ook als een laagdrempelige manier om eenzaamheid bespreekbaar te maken en nieuwe contacten te leggen en te onderhouden.
1 op de 3 Nederlanders kent eenzaamheidsgevoelens. 1 Miljoen mensen geeft zelfs aan dat dit gevoel ‘sterk eenzaam’ is. Het leek mij dan ook mooi om met de kracht van een kaartje een bijdrage te kunnen leveren aan het verkleinen van dit probleem.

Vestiging