KonneKt

Contactgegevens

info@konnekt.nl
http://www.konnektplay.nl

Contactpersoon: Job Jansweijer

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2014
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Tijdens de behandeling van sommige ziektes, zoals bijvoorbeeld kanker, moeten kinderen in het ziekenhuis soms geïsoleerd verpleegd worden. Dit kan wel vier maanden duren. Ik realiseerde mij tijdens mijn interviews dat ik kinderkankerpatiënten voorheen altijd als ‘kankerpatiënten’ zag, maar dat deze kinderen vooral gewoon kinderen zijn. Ze zijn nog steeds exploratief, nieuwsgierig en willen nog steeds graag spelen met andere kinderen, maar dat kan nu niet door hun isolatie.

Omschrijving

Met KonneKt kunnen deze kinderen nu samen met andere kinderen in het ziekenhuis spelen op het raam tussen hun kamer en de gang. Door verschillende vormen op het raam vast te maken kunnen ze zelf hun spellen verzinnen. Met KonneKt kunnen ze bijvoorbeeld kastelen en draken, een jungle of tropische vogels maken, maar ze kunnen ook bestaande spellen zoals schaak en boter kaas en eieren doen. KonneKt is zo ontworpen dat de creativiteit van de kinderen aan weerszijden van het glas geprikkeld wordt, zodat ze samen spellen kunnen bedenken en waardoor het spel voor veel types kinderen en leeftijden geschikt is.
Samenspel is cruciaal voor normale sociale ontwikkeling. Als kinderen langere tijd niet samen kunnen spelen, stagneert die ontwikkeling. Samenspel leert kinderen samenwerken, communiceren, onderhandelen, oplossen van conflicten en opbouwen van empatie. Stuk voor stuk erg belangrijke vaardigheden voor je verdere leven!