Ik zal zijn

Contactgegevens

Woubruggestraat 23-1
1059 VP Amsterdam
mail@ikzalzijn.nl
http://ikzalzijn.nl

Contactpersoon: Jan Willem Vriethoff

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: –
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Wie de media volgt weet dat we steeds meer zelf moeten doen, zoals mantelzorg voor iemand in onze omgeving. Alleen hebben we het al druk genoeg en is het vaak zwaar. Eén op de vijf mantelzorgers zegt overbelast te zijn … IKZALZIJN heeft een bijzondere oplossing; betrokken mensen in de omgeving van een (overbelaste) mantelzorger die hem/haar actief steun geven. Ons doel: meer mantelzorgers, geen overbelasting en betere zorg!

Omschrijving

Als u het nieuws volgt dat weet u dat we steeds meer zelf moeten doen, zoals mantelzorg voor iemand in onze omgeving. Alleen, we hebben het al druk genoeg en het is vaak zwaar; circa 450.000 mantelzorgers in Nederland zijn overbelast.
IKZALZIJN heeft een bijzondere oplossing. Door het ondersteunen van mantelzorgers met hulp van zogeheten naastenkringen kan in 70-80% van de gevallen overbelasting worden voorkomen. Ook herstelt men sneller bij ziekteverzuim, groeit het zorgpotentieel en vermindert de kans op ontspoorde zorg. Kortom, meldt u aan
Naastenkringen bestaan uit betrokken mensen in de omgeving van een mantelzorger, die hem/ haar actief steun geven. In Engeland, Canada en de V.S. hebben kringen zich al jarenlang bewezen.

Vestiging