Wijzelf Zorgcoöperaties

Contactgegevens

Zegwaartseweg 144
2728PB Zoetermeer
KVK: 57508895
willemien@vanenvoor.nl
www.wijzelf.nl

Contactpersoon: Willemien Visser

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2013
Einde Initiatief: –

Samenvatting
De overheid verwacht van ons burgers dat we onze zorg steeds meer zelf gaan regelen en betalen. Maar vertelt niet hoe. Wij geloven in het zelf organiserend vermogen van burgers en maken zelfregie in de thuiszorg mogelijk met Wijzelf Zorgcoöperaties. Met ons basismodel krijgen burgers moderne middelen in handen. Hiermee wordt lokale hulp en zorg weer bereikbaar, betrouwbaar en betaalbaar.

Omschrijving

Wij zijn er voor zorgcoöperaties waar de zorgvrager lid is en waar bestuurders zich vrijwillig inzetten. Een Wijzelf Zorgcoöperatie oprichten in je eigen buurt? In 10 stappen kom je tot een draaiende zorgcoöperatie. Als bestaande zorgcoöperatie ons platform gebruiken? Dat kan! Wijzelf.nl is geschikt voor meerdere coöperaties. We helpen je graag opstarten!
Wijzelf is een maatschappelijk initiatief van Willemien Visser en Maurice Smit. “Ervaringen met hulp en zorg bij ouders en onze gedachten over hoe we het zelf geregeld zouden willen zien stonden aan de wieg van dit concept.” Op TEDx vertelt Willemien hoe ondernemers en burgers kunnen samenwerken om burgerkracht te mobiliseren.

Vestiging