Twente Hart Safe

Contactgegevens

Eikstraat 53
7556 TV Hengelo
info@twentehartsafe.nl
www.twentehartsafe.nl

Contactpersoon: Henk Poort

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2007
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Stichting Twente Hart Safe is een ideële stichting zonder winstoogmerk. De stichting is op 4 mei 2007 opgericht met als belangrijkste doel maatschappelijk draagvlak te ontwikkelen voor een samen met de hulpdiensten te realiseren aanpak waarin iedereen eraan bijdraagt dat zo veel mogelijk burgers in Twente een plotselinge hartstilstand overleven

Omschrijving

Een plotselinge hartstilstand of eigenlijk spreken we hier over een circulatiestilstand, kan iedereen treffen, op elk moment van de dag, op elke leeftijd, op ieder tijdstip en vaak zonder voorafgaande symptomen. Nog voordat de ambulance er is, kunt u- als omstander- de touwtjes in handen hebben. Gelukkig hoeft een hartstilstand niet het einde te betekenen. Maar hulpverlening in de eerste drie tot zes minuten is wel cruciaal.

In het huidige drukke stadsverkeer wint een ambulance die race tegen de klok vaak niet. Daarom is het van belang dat omstanders niet machteloos toekijken in afwachting van de professionals, maar zelf een start kunnen maken met de reanimatie. Met behulp van apparatuur én gedegen kennis. Die kundigheid en de apparatuur moeten dan beschikbaar zijn.

Vestiging