Quartier Laak

Contactgegevens

Wijk Laak (het Laakkwartier en de Binckhorst)
2521 CR Den Haag
petra@quartierlaak.nl
www.quartierlaak.nl/

Contactpersoon: Petra Hiemstra

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2012
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Stadsdeel Laak, het meest fraaie, duurzame en bruisende ‘Quartier Latin’ van Den Haag en zelfs van Nederland, dat is onze ambitie! Hoe doen wij dat? Door het opbouwen van een Waarde Creërend Netwerk met en voor ondernemende mensen in Laak. Sluit aan en bouw mee!

Omschrijving

Stichting Quartier Laak is opgericht ten behoeve van het verduurzamen, verfraaien en sociaal-economisch versterken van de wijk Laak in Den Haag. Wij doen dit door het initiëren en uitvoeren van diverse projecten, die voor alle inwoners en ondernemers in Laak toegankelijk zijn.
We trekken de vergelijking met het “Quartier Latin” in Parijs omdat we belangrijke overeenkomsten zien. De Haagse wijk Laak kwartier ligt, net als de Franse wijk Quartier Latin, langs mooie waterwegen en bevat belangrijke verkeersaders. Beide wijken kenmerken zich door een groot aantal (internationale) studenten, ondernemers, creatievelingen en bewoners met een verschillende achtergrond. “Quartier Latin” is uitgegroeid tot een geanimeerde wijk met veel winkels, boetieks, restaurants, bistro’s en bars. Een plek waar bewoners en ook bezoekers graag vertoeven. Wij zijn er van overtuigd dat Laak deze kwaliteiten ook in zich heeft.

Vestiging