Move-2B-Fit

Contactgegevens

Theo Mann Bouwmeesterlaan 205
2597 GV Den Haag
jolijn@fysiofit.com
www.hdmonline.nl/index.php?page=2145

Contactpersoon: Merel Ohr

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2015
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Kinderen worden steeds zwaarder en lopen daardoor het risico gezondheidsproblemen te krijgen; nu en later. hdm onderkent dit probleem en geeft samen met Fysiofit, Ren4sport en Food-Impact invulling aan het programma Kinderen Sportief op Gewicht. Het programma omvast een viertal gratis projecten ter preventie en behandeling van overgewicht bj kinderen van 0 t/m 4 jaar en jongeren van 12 t/m 18 jaar. Preventieve programma’s zijn Peutergym, Kinderdagverblijf in Beweging en Bootcampsvoor jongeren. Daarnaast is er het programma Move 2B Fit voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Doe meer!

Omschrijving

Vijfentwintig procent van alle jongeren (1 op 4) heeft overgewicht. Dat is teveel. Met overgewicht is de kans dat je (later) ziek wordt en pijnklachten van je gewrichten krijgt een stuk groter. De overheid en de gemeente Den Haag willen hier iets aan doen en steunen initiatieven die overgewicht voorkomen en behandelen. Move-2B-Fit is 1 van die initiatieven.
Move-2B-Fit is een gratis programma dat jongeren tussen de 12 en 18 jaar de mogelijkheid biedt om onder begeleiding van een fysiotherapeut en een voedingsdeskundige verantwoord af te vallen. Wees eerlijk, het is toch veel prettiger en leuker om je fit te voelen en er goed uit te zien?!
Het programma rust op twee pijlers: voldoende beweging en gezonde voeding.
Tot je weer op gewicht bent of gedurende maximaal een jaar bieden we je:
een individueel trainingsprogramma met:
– 1x in de week fitness
– 1x in de week sport & spel
een individueel voedingsadvies
6 gesprekken / consulten met een voedingsdeskundige

Vestiging