Dementie-winkel

Contactgegevens

Koningin Wilhelminastraat 15a
1271 PE Huizen
info@dementie-winkel.nl
www.dementie-winkel.nl/

Contactpersoon: Jacqueline Rempt

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2014
Einde Initiatief: –

Samenvatting
De winkel draagt bij aan een positieve leefomgeving voor demente mensen, hun mantelzorgers, vrienden en verzorgers. In een stimulerende leefomgeving blijft de kwaliteit van leven van dementen langer in stand blijft en kan zelfs verbeteren. Ondersteunen bij het beter omgaan met beperkingen en onderhouden van warm en betekenisvol sociaal contact met familie en verzorgers bevordert emotioneel evenwicht. De stemming verbetert en angsten neemt af. Opname in een verpleeghuis wordt uitgesteld.

Omschrijving

Een omgeving waarin het leven samen nog echt leuk kan zijn. Deze unieke winkel maakt het mogelijk om de leefwereldbvan mensen met dementie op een leuke en praktische manier aan te passen én meer kennis en begrip te ontwikkelen voor de aandoening.
Dat leeft aangenamer. Voor hen zelf en voor familieleden, vrienden, mantelzorgers en verzorgers. Mensen met dementie kunnen langer thuis wonen en in een verzorgingshuis langer op niveau functioneren. En mantelzorgers en zorgverleners kunnen minder belasting ervaren.

Vestiging