De Sollicitatie Academie

Contactgegevens

Westeinde 198
Nieuwleusen
info@sollicitatieacademie.nl
http://www.sollicitatieacademie.nl

Contactpersoon: Erik Hofstra

Sponsors Initiatief: Provincie Overijssel
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: –
Einde Initiatief: –

Samenvatting
De Sollicitatie Academie verdubbelt de kans op een passende nieuwe baan voor HBO’ers en WO’ers -vanaf 40 jaar- door het volgen van ons 8-stappenplan. Meer mensen passend werk, minder sollicitatiefrustratie, meer maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Omschrijving
Wij geloven dat alle sollicitatiefrustratie voor mensen vanaf HBO niveau in Nederland kan worden uitgebannen. Dat iedereen binnen deze doelgroep de persoonlijke arbeidszekerheid voor zichzelf kan creëren. Dat zij niet langer dan een half jaar aan de zijlijn hoeven staan, maar waarde toevoegen en hiervoor passend gewaardeerd worden. Dat alle organisaties (profit en non-profit) hieraan bij gaan dragen. Dat zij gezamenlijk in staat zijn om een context te creëren waarbinnen het zoekproces naar een baan -veel meer dan nu- een gezamenlijke verantwoordelijkheid wordt. Dit laatste zien wij voor alle mensen met arbeidspotentieel weggelegd.
Wij geloven dat hierdoor de economie gaat groeien. Onze welvaart en ons welzijn verbetert. Er meer optimisme, enthousiasme en betrokkenheid zichtbaar is in onze samenleving. Voelbaar zelfs. Wij staan achter de stelling dat ieder mens in essentie een zo gelukkig mogelijk leven wil leiden. Tenslotte weten we allemaal dat passende arbeid een belangrijke factor voor geluk is. Waarom dat dan niet mogelijk maken? Wij gaan ervoor!

Missie
De beste willen zijn in wat we doen. Door deelnemers aan ons loopbaanveranderingstraject 100% waarde te bieden. Elke keer dat er een contactmoment is tussen ons en een deelnemer of klant dient die waarde zichtbaar en/of voelbaar te zijn. Hierdoor dragen wij bij aan onze visie.