HuurDeZon

Contactgegevens

Zeeburgerpad 5
1018 AH Amsterdam
info@zonnefabriek.nl
http://www.zonnefabriek.nl/projecten/huurdezon/

Contactpersoon: Michiel Sluimers

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: Eigen Haard
Start Initiatief: 2014
Einde Initiatief: –

Samenvatting
HuurDeZon is een innovatief exploitatiemodel om zonne-energie voor huurders beschikbaar te maken.

Omschrijving

HuurDeZon is het vervolg van proefproject Westerzon. Al in 2009 begon Zonnefabriek een samenwerking met Woningstichting Eigen Haard, om in het klein met de exploitatie van zonnepanelen op huurwoningen te experimenteren. Dit proefproject kreeg de naam Westerzon.
Na het succes van WesterZon besloten Eigen Haard en Zonnefabriek om snel tot een vervolg te komen. In november 2013 kwamen ze overeen om in de periode 2014-2015 ten minste duizend woningen van Eigen Haard onder dezelfde constructie van zonnepanelen te voorzien. Voor deze duizend woningen kan de exploitatie zichzelf helemaal bedruipen; er is dus geen subsidie meer nodig.
De eerste 154 aansluitingen worden naar verwachting in januari 2014 opgeleverd. Voor de overige duizend woningen zoeken Eigen Haard en Zonnefabriek samen naar geschikte locaties. De voorkeur hebben daken die nieuw of recent gerenoveerd zijn en bij voorkeur steeds een aantal woningen onder één dak of direct naast elkaar. Huurders van Eigen Haard die zelf graag zonnepanelen willen kunnen zich vanaf begin 2014 ook aanmelden op www.huurdezon.nl.

Vestiging