Het Klimaatplein

Contactgegevens

Eerste Morgendreef 17
5233 NC ’s-Hertogenbosch
info@klimaatplein.com
http://www.klimaatplein.com/

Contactpersoon: Rob van der Rijt

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: –
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Samen werken aan energiebewust ondernemen.

Omschrijving

Het Klimaatplein heeft als doel een versnelling teweeg te brengen in de reductie van de uitstoot van broeikasgassen. Die versnelling realiseren we door organisaties te informeren, inspireren en activeren om energie te besparen en duurzame energie op te wekken. Hiermee leveren we een bijdrage aan het tegengaan van klimaatverandering. Het Klimaatplein werd inmiddels meer dan 225.000 keer bezocht.

Rob van der Rijt is oprichter van het Klimaatplein. Hij werkte eerder als coöperatieadviseur en MVO-coördinator voor Rabobank en adviseerde vervolgens bij Climate Neutral Group tientallen bedrijven richting klimaatneutraal ondernemen. Daarnaast schrijft Rob artikelen voor de werkgroep MVO & Communicatie van de Radboud Universiteit. In 2013 verscheen via uitgever Kluwer zijn boek “In 5 stappen CO2-neutraal ondernemen”. Het is zijn ambitie om organisaties bewust te maken van de mogelijkheden van duurzaam ondernemen. Met het creëren van bewustwording én het bieden van concrete en praktische oplossingen wil Rob, samen met de partners van het Klimaatplein, een steen bijdragen aan een groenere en meer duurzame wereld.

Met de hulp van een openbaar en gratis toegankelijk 5-stappenplan op het Klimaatplein werken ondernemers direct aan hun energiebewust ondernemen. Daarnaast houden organisaties elkaar via de blog en LinkedIn-groep van het Klimaatplein op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ook benoemen we via de Twitteraccount @klimaatplein interessante activiteiten en mogelijkheden. En tenslotte brengen we periodiek een nieuwsbrief uit en worden partnerbijeenkomsten georganiseerd.

Naast dit landelijke platform is er ook BedrijfenEnergie.nl voor de Gemeente ‘s-Hertogenbosch, duurzaamMOED voor de regio Hart van Brabant en de Engelstalige versie carbonfootprintmanagement.com.

Vestiging