Zonnig rijden

Contactgegevens

Utrechtseweg 316
3731 GD De Bilt
info@zonnigrijden.nl
http://zonnigrijden.nl

Contactpersoon: –

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2012
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Instappakket voor bedrijven, instellingen en gemeenten om elektrisch te rijden direct op zelf opgewekte zonne-energie. Pakket bestaat uit een Laadpaal met 2 laadpunten type 2 mode 3, 15 zonnepanelen (3600 Wp) goed voor 20.000 elektrische kiliometers per jaar, minimaal 30 jaar lang. 2 blauw gemarkeerde parkeerplaatsen en een elektrische auto naar keuze.
Op de paal is de mogelijkheid voor het aanbrengen van een display waarop info wordt getoond over de EV, zonnepanelen, de hoeveelheid opgewekte stroom, en de Zonnig gereden km. Ook de vermeden uitstoot aan CO2 en andere schadelijke gassen kan worden vermeld.
Direct duurzame uitstraling, ook als de EV op pad is is duidelijk dat er Zonnig wordt gereden. Direct duidelijk voor bezoekers met een EV dat er een laadvoorziening voor elektrische voortuigen voor de deur staat.

Omschrijving

Elektrisch rijden zonder ook meteen de stroom voor je kilometers op te wekken verschuift voor een deel het probleem van de fossiele brandstofauto naar de kolen- of kerncentrale en dat kan niet de bedoeling zijn. Door de Zon PV direct te koppelen aan het laadpunt wordt duidelijk dat je met 25 m2 aan zonnepanelen 20.000 km per jaar kan rijden en dat 30 jaar lang. vergelijk dat maar eens met een tankauto met voor 30 jaar brandstof erin die je naast je benzineauto parkeert. Door de laadpaal koop je namelijk in een keer 30 jaar 20.000 km per jaar in. De terugverdientijd van een zonnepaneel bij het laden van EV ligt tussen de 2 en 5 jaar, afhankelijk van de aansluiting en het aantal km dat per jaar wordt gereden. De kosten per km elektrisch gereden liggen tussen de € 0,02 en € 0,04 per km.

Vestiging