Weggeef doos

Contactgegevens

bertoaussems@online.nl
http://www.safarana.com/Safarana/D.I.Y./Entries/2013/5/5_The_Free_Things_Box.html

Contactpersoon: Berto

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: Stichting safarana
Start Initiatief: 2013
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Mensen zijn best genegen om hun welvaart te delen, in het bijzonder de vele voorwerpen die rondhangen in kasten en laden, in kelders, zolders en garages. Met die dingen is vaak niets mis en weggooien is zonde. Om daar iets aan te doen heb ik de Weggeefdoos gemaakt.

Omschrijving

De Gratis Dingen Doos staat momenteel in onze voortuin. Het is wel even wennen voor mensen bij ons in de straat. De reacties zijn echter lovend. Iedereen kent het probleem, behoeft geen uitleg. Dit is een concrete oplossing. Kinderen zijn niet verlegen; zij nemen graag een duik in de doos. Gelukkig heb ik veel speelgoed over van mijn kinderen die het huis uit zijn.

De ontwerpopgave was niet eenvoudig. De doos moet robuust zijn om tegen weersinvloeden en vandalisme bestand te zijn. Aan de voorkant is een klein venster, als een soort vitrine. De doos gaat open met een deksel die ‘s nachts kan worden afgesloten. Boven de Gratis Dingen Doos heb ik een informatiebord aangebracht, waarbij ik snel duidelijk wil maken waartoe alles dient. De info op een A4’tje zit in een lijst met plexiglas ervoor. Hierdoor kan ik de info snel veranderen, zo nodig. De 4 poten zitten 40 cm in de grond verbonden met een kruis zodat de doos niet zomaar uit de grond gerukt kan worden.