WavEnergy

Contactgegevens

wouterboot@driftenergy.coml
http://www.driftenergy.com

Contactpersoon: Wouter Boot, Bart Fluit, Robbert de Bruijne

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2011
Einde Initiatief: –

Samenvatting
WavEnergy is een uitvinding die elektriciteit opwekt door middel van zeegolven. Over een schuine plaat rollen dynamo’s, die aan een luchtkussen vastzitten. Doordat het luchtkussen op en neer gaat door de beweging van de golven, gaan de dynamo’s draaien en genereren ze electriciteit. We gebruiken een schuine plaat omdat deze de golven hoger maakt. Als we de plaat niet zouden gebruiken zouden we veel minder energie opwekken dan al bestaande golf-energie-opwekkers. Volgens de tests en berekeningen zouden we met het eerste prototype, dat fietsdynamo’s gebruikt om elektriciteit op te wekken en slechts 1m2 groot is, een rendement van 262kWh per jaar opwekken. Het uiteindelijke model zal tientallen malen meer op gaan leveren dan het eerste prototype.

Omschrijving

Dat de fossiele brandstoffen opraken, weten we allemaal. Hierdoor komt een tekort aan energie, dat opgevuld moet worden met hernieuwbare energie. Omdat golfslag een erg krachtige, maar ongebruikte bron van energie is, gebruiken wij deze vorm om electriciteit te genereren.
WavEnergy is gecreëerd om de concurrentie met bestaande hernieuwbare energiebronnen aan te gaan. Gezien de alreeds behaalde resultaten, wordt dit idee hoogstwaarschijnlijk een aanvullende, alternatieve energiebron.