Wakawaka

Contactgegevens

Wilhelminastraat 18
2011 VM Haarlem
Mail: info@waka-waka.com
Website: nl.waka-waka.com

Contactpersoon: Camille van Gestel en Maurits Groen, of kijk naar het hele team

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties: –
Start Initiatief: 2010
Einde Initiatief: –

Samenvatting

WakaWaka is een door impact-gedreven sociale onderneming die zich inzet om energie-armoede te bestrijden.

Omschrijving

WakaWaka (‘helder licht’ in Swahili) ontwikkelt, produceert en verkoopt ‘high-tech low-cost’ lampen en opladers op zonne-energie. Producten die onmisbaar zijn in zowel het Westen als ontwikkelingsmarkten. Door gebruik te maken van de laatste techniek op het gebied van zonne-energie, ontwikkeld door onze partner en marktleider Intivation, zijn de WakaWaka Light en WakaWaka Power echte levensredders voor mensen zonder toegang tot elektriciteit.

Innovatieve en super-efficiĆ«nte producten voor iedereen die verlangt naar het beste in technologie en design en tegelijkertijd een oplossing voor de levensgevaarlijke afhankelijkheid van kerosine van miljoenen families uit de ‘Base of the Pyramid’.

Uit onderzoek is gebleken dat het vervangen van kerosine lampen door producten op zonne-energie een kostenbesparing oplevert, resulteert in betere schoolresultaten en voor families een toename biedt in de capaciteit om inkomen te genereren. Gezondheidsrisico’s, brandwonden en CO2 emissies worden beperkt terwijl de mogelijkheid om mobiele telefoons op te laden communicatie en ondernemerschap mogelijk maakt. Toegang tot lokale duurzame energie is een fundamenteel recht – het maakt mensen zelfredzaam, het verbindt mensen en het redt levens.

Bereik
Hoeveel mensen zijn er bij de organisatie van het project betrokken? 50 en meer
Hoeveel Mensen bereikt u er mee? 100000 en meer

Onderzoek
Wil wel/niet meewerken aan onderzoek door studenten.

Vestiging