Viva Las Vega’s

Contactgegevens

Sint Annastraat 102
6524GK Nijmegen
info@viva-las-vegas.nl
www.viva-las-vegas.nl/

Contactpersoon: Stichting Viva Las Vega’s

Sponsor Initiatief: Greenhost
Betrokken Organisaties: –
Start Initiatief: 2011
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Vega is hip! Steeds meer mensen willen bewuster omgaan met hun consumptie van dierlijke producten, maar weten niet goed hoe dit aan te pakken. Met dit project wil de stichting Viva las Vega’s consumenten handvatten geven om meer plantaardig te eten. Voor henzelf, de dieren en natuurlijk voor het milieu. We richten ons met name op jong-volwassenen en moeders van jonge gezinnen omdat juist de jongere generatie steeds bewustere keuzes zal moeten maken voor een duurzame toekomst.

Omschrijving

Het Viva las Vega’s Food Festival is daarom ‘the place to be’ voor beginnende flexitariërs, vegetariërs en veganisten. De hele festivaldag zal gevuld zijn met gezellige food en veggie lifestyle kraampjes, vele (kook)workshops, debatten, foodfilms, een kinderprogramma, een plantaardige BBQ en heel veel live muziek. Dit alles om plantaardig eten in een positief daglicht te zetten en te laten zien hoe lekker, leuk en makkelijk het is! Het festival is ook gelijk de start van de VeggieChallenge en de Vegan Kickstart en daarmee onlosmakelijk met elkaar verbonden. De mensen worden eerst enthousiast gemaakt op het festival en mogen zich daarna bewijzen in de VeggieChallenge- en VeganChallenge maand.
We willen laten zien hoe hip, leuk, lekker en makkelijk vega eten kan zijn, zodat het nog simpelere is voor consumenten om een bewuste keuze te maken voor eerlijk voedsel. Daarnaast willen we bestaande initiatieven bij elkaar brengen en een groot netwerk bouwen van bedrijven, organisaties en consumenten die de bewuste consumptie van minder dierlijke producten nastreven.
In totaal wordt momenteel meer dan 70% van alle landbouwgrond gebruikt voor veeteelt. Kleine boeren moeten plaatsmaken voor grote veeteeltgiganten of voor de productie van veevoer. Door het waterverbruik in de veeteelt daalt de grondwaterspiegel, waardoor kleine boeren niet genoeg water hebben om hun land te irrigeren. Vaker plantaardig eten levert een belangrijke bijdrage aan het creëren van betere levensomstandigheden voor zowel mensen als dieren wereldwijd.

Vestiging