Stichting Alacritas- Proeftuin Feijenoord

Contactgegevens

Persoonsdam
3071 EE,Zuid-Holland
info@alacritas.nl
www.alacritas.nl

Contactpersoon: Anna-Maria Carbonaro

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2013
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Sinds oktober 2013 zijn wij in de wijk Feijenoord begonnen met het project ‘Proeftuin’. Hier zijn we bezig om het voormalig buurthuis om te toveren tot huis van de wijk. Bewoners nemen hier weer zelf het heft in handen door hun talenten in te zetten voor andere wijkbewoners, samen met andere stichtingen, verenigingen en (semi-)professionals. Van 16 gebruikers aan het begin zitten we nu op 69 gebruikers. De locatie wordt door de buurt opengehouden van 8-23 uur, 7 dagen in de week.

Omschrijving

Net als in veel andere wijken stagneert de vernieuwing in Feijenoord. Ondanks dat de wijk er grijs en somber uitziet is het een wijk vol met energieke bewoners, organisaties en ondernemers. Zij willen samenwerken aan talentontwikkeling van jonge en oude Rotterdammers door de handen uit de mouwen te steken. Hiervoor is er ruimte in Buurthuis De Dam en Nieuwe Persoonshal die getransformeerd zal worden tot Proeftuin Feijenoord. Het huisvest meer dan 60 organisaties op het gebied van sport, business, onderwijs, cultuur en welzijn.

Het nieuwe bestuur van deelgemeente Feijenoord is enthousiast over het plan: De Proeftuin is in oktober 2013 officieel geopend! Het is de eerste stap om de sociale, economische en stedelijke ontwikkeling van de wijk oud-Feijenoord weer op gang te brengen. Het gebied biedt nog veel meer kansen, dus kom maar op met uw initiatief!

Vestiging