Solidpack – grasbox

Contactgegevens

Voorsterweg 38
7371 GC Loenen
info@solidpack.eu
www.solidpack.eu

Contactpersoon: Dirk Schut

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties: As Watson Health & Beauty Benelux
Start Initiatief: 2009
Einde Initiatief: –

Samenvatting

Sinds 26 maart 2009 is hij er: de Grasbox! Deze doos is in samenwerking met A.S. Watson Health & Beauty Benelux ontwikkeld. De doos maakt gebruik van organische grondstoffen (gras) maar heeft dezelfde bekende kwaliteit als de bestaande papieren en kartonnen dozen.

Omschrijving

Het kan. Het kan zelfs heel goed: papier en karton maken van gewoon gras. SolidPack in Loenen heeft al 100 ton karton gemaakt van gemaaid gras uit gebieden van Natuurmonumenten. Gras waar grote grazers geen zin in hadden. Gras dat dus alleen maar geld kostte om af te voeren en te verbranden. Nu wordt er de Grasbox van gemaakt.

Mede-eigenaar Rob Broere van SolidPack: Op laboratoriumschaal hebben we ook al heel wit papier gemaakt, van heel donker natuurgras. En, we maken ook verpakkingsmateriaal uit afgeweekte bieretiketten. Onze grondstof is alleen maar oud papier, dat we recyclen. Gaan we de koeien van het land jagen omdat we hun straks gras ook nodig hebben? Broere: Het zou technisch makkelijker zijn, maar financieel komt het niet uit. Dat gras heeft een grotere economische waarde dan het gras dat Natuurmonumenten moet maaien, om verbossing tegen te gaan. Dat kost nu alleen maar geld.

Vestiging