RoerOm Fair

Contactgegevens

Jagerstraat 6
6042 KA Roermond
Mail:info@duurzamedagroermond.nl
Website:www.roeromfair.nl

Contactpersoon: E. Eskes

Sponsor Initiatief: Rabobank
Betrokken Organisaties: –
Start Initiatief: 2009
Einde Initiatief: –

Samenvatting
In Roermond wordt jaarlijks een duurzame markt houden. Op deze markt is er aandacht voor alle aspecten van duurzaamheid: isolatie, zonnepanelen, elektrisch vervoer, biologisch voedsel en kleding, duurzame gadgets, praktische adviezen, etc. Gericht op consumenten in Roermond en de verre omgeving.

Omschrijving
De duurzame markt is markt waarop je kunt zien wat je zélf kunt doen als je groener, onafhankelijker en duurzamer wilt leven. Er komen veel bedrijven die hun nieuwe producten en diensten komen laten zien. Daarnaast zijn er lezingen en workshops.

De markt is een prachtige plek om te laten zien hoe burgers uit Roermond en omgeving zélf op het gebied van duurzaamheid zaken kunnen aanpakken. Hoe maak je jezelf minder afhankelijk van het energiebedrijf door te investeren in zonnepanelen, windenergie of woningisolatie? Hoe kom ik aan een Groen dak? Waar koop je produkten die het milieu minder belasten zodat ook onze kinderen later nog kunnen genieten op deze mooie planeet, zoals biologische kleding of groente, maar ook elektrisch vervoer en bamboe vloeren? Waar gaat mijn afval naar toe? Ook aandacht voor het Repaircafé. Waarom weggooien als je het onder leiding zelf kunt repareren?

Bereik
Hoeveel mensen zijn er bij de organisatie van het project betrokken?
Hoeveel Mensen bereikt u er mee?

Onderzoek
Dit NBM wordt benaderd voor onderzoek in het kader van het HBO-onderzoek NBM door de Fontys BMKB.

Vestiging