Pure Coverz

Contactgegevens

Industrieterrein Zuiderdel
Bijlestaal 42N
1721 PW Broek op Langedijk
info@purecoverz.nl
http://www.purecoverz.nl/

Contactpersoon: Monique Zoon

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2009
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Pure Coverz is een webwinkel met een ruim assortiment duurzaam woon- en huishoudtextiel, stoffen en naaigaren. Bij ons is alle textiel biologisch, en bij voorkeur ook Fair Trade, geproduceerd volgens het EKO/GOTS keurmerk.

Omschrijving

Eén adres voor mooi én verantwoord woon- en huishoudtextiel, dat was de gedachte achter de start van Pure Coverz. Beddengoed, kussenhoezen, tafellinnen, keuken- en badtextiel, alles wat je nodig hebt in huis. Gemaakt van een verantwoorde en degelijke biologische kwaliteit, maar juist ook mooi om te zien, dus mooie kleuren en prachtige dessins. Daarnaast zijn we zelf gek op mooie stoffen. Alle reden dus om die prachtige biologische katoen waar we ons woontextiel van maken, verkrijgbaar te maken voor iedereen.

In 2009 zijn we van start gegaan en sindsdien vinden we steeds weer nieuwe mooie spullen en stoffen. We zijn en blijven kritisch, alleen textiel wat volledig voldoet aan het GOTS keurmerk komt bij ons in de winkel. Wij zien dit overigens niet als obstakel, door onze vraag naar dit keurmerk worden producenten juist gestimuleerd om goed biologisch te produceren. Daarnaast geloven we in transparantie en vermelden we bij alle artikelen waar ze geproduceerd zijn. Heb je een vraag over onze producten en kan je het antwoord niet vinden op onze site, neem dan contact op met ons en wij zoeken het voor je uit.

Maar een 100% biologisch katoenen product is wat ons betreft niet het eindpunt. We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid en impact op de wereld. Daarom letten we naast het GOTS keurmerk ook op fairtrade omstandigheden, we willen tenslotte een mooiere wereld voor iedereen. We gebruiken groene energie, hebben zonnepanelen op ons dak en recyclen ons afval. En ook de verpakking en het briefpapier gaan mee in deze stroom. Zo wordt verpakkingsmateriaal hergebruikt en is al het papier gemaakt van gerecycled oud papier of van FSC kwaliteit. Voor alles zoeken we een geschikt alternatief.

Vestiging