Our Mobile Generation

Contactgegevens

Pannekoekstraat 100
3011 LL Rotterdam

http://ourmobilegeneration.org/

Contactpersoon: Gijsbert Koren

Sponsor Initiatief: VROM, Vodafone
Betrokken Organisaties: Enviu
Start Initiatief: –
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Via online co-creatie platform Our Mobile Generation, verzamelt Enviu ideeën voor de verduurzaming van de mobiele telefoon industrie die moeten leiden tot de duurzame mobiele innovaties van de toekomst, zoals een Green City Guide app of een Soil Fertility Checker voor Afrikaanse boeren.

Omschrijving

Het nieuwste WOW! project van Enviu is Our Mobile Generation. Het doel van dit project is om middels de methodes van co-creatie en open source innovatie, oplossingen te ontwikkelen voor een verduurzaming van de mobiele telefoon industrie.

De ontwikkeling vindt zowel online als offline plaats. Het online co-creatie platform www.ourmobilegeneration.org assisteert in het online bij elkaar brengen van mensen van over de hele wereld, die samenwerken aan vier verschillende challenges binnen dit project:

1. Sustainable Smartphone
2. Add-on Technologies
3. Apps for Sustainability
4. Sustainable Business Models

Iedereen kan via het platform bijdragen. Dit kan door zelf een concept te posten en uit te werken, of door mee te doen met een bestaand concept. Voorbeelden van concepten zijn:

Een Green City Guide app voor smart phones die bewoners en bezoekers van een stad langs hotspot leidt en daarbij speciaal focust op duurzame projecten in de stad.
Een Soil Checker die aan te sluiten is op een telefoon en de vruchtbaarheid van de grond analyseert voor boeren in ontwikkelingslanden.

Met Our Mobile Generation stimuleert Enviu duurzame innovaties voor de mobiele industrie, met als doel om samen met de bedenkers van de innovaties, de duurzame mobiele bedrijven van de toekomst te starten.

Vestiging