OrangeGas

Contactgegevens

Abe Lenstra Boulevard 52-7
8448 JB Heerenveen
info@orangegas.nl
http://www.orangegas.nl/

Contactpersoon: Marcel Borger

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2008
Einde Initiatief: –

Samenvatting
OrangeGas realiseert en exploiteert Groengas-vulpunten door heel Nederland.

Omschrijving

OrangeGas realiseert en exploiteert Groengas-vulpunten door heel Nederland. OrangeGas is opgericht in 2008 door zwagers Marcel Borger en Pelle Schlichting, vanuit de ambitie een wezenlijke bijdrage te leveren aan de duurzame mobiliteit in Nederland. In juni 2009 werd het eerste Groengasvulpunt geopend in Steenwijk. Met een gemiddelde van 1 nieuw vulpunt per maand is OrangeGas de snelst groeiende speler in de markt van duurzame mobiliteit. Eind 2014 heeft OrangeGas 55 vulpunten gerealiseerd, van de totaal ruim 130 aardgas-/Groengasvulpunten in heel Nederland.
Groengas is dé alternatieve brandstof voor de komende periode en daarom het speerpunt voor OrangeGas. Het is goedkoper, zuiniger, beter voor het milieu, stiller en onderhoudsvriendelijker dan de traditionele brandstoffen. OrangeGas kiest 100% voor Groengas en is daarmee koploper in de markt.
OrangeGas biedt een totaal concept voor het realiseren van een Groengasvulpunt op commerciële tankstations, maar ook voor klein- en grootschalige thuistankinstallaties. Dus wanneer u Groengas wilt gaan verkopen aan derden of een thuistankinstallatie voor uw eigen wagenpark wilt, dan kunt u bij ons terecht. Binnen het totaalconcept werken we volgens een open model, waarbij u als klant keuzes heeft in installaties en exploitatiemodel. Het concept voorziet in een plug&play oplossing, namelijk van groengas/aardgascontract tot marketing. Door de goede infrastructuur van ons Nederlandse aardgasnetwerk en de verschillende installaties die OrangeGas kan leveren is het realiseren van een vulstation al heel snel mogelijk.

OrangeGas is de officiële distributeur van Bohlen&Doyen aardgasinstallaties in Nederland en België. Bohlen&Doyen is een zeer gerenommeerd Noord-Duits bedrijf en is marktleider in Duitsland en heeft meer dan 400 aardgasinstallaties gerealiseerd in Europa.
Groengas is het speerpunt van OrangeGas, omdat het direct inzetbaar is en een bewezen resultaat heeft voor een betere luchtkwaliteit en lage CO2 uitstoot. Met Groengas rijdt u zelfs CO2 neutraal! Groengas is ‘well to wheel’ de schoonste en goedkoopste brandstof van dit moment. Groengas is de duurzame variant van aardgas en wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot aardgaskwaliteit. De bron van het Groengas van OrangeGas is rioolwaterzuivering, mestvergisting en afvalverwerking.
OrangeGas koopt haar groengas in bij uitsluitend Nederlandse projecten. Omdat groengas biologisch wordt opgewekt is het een zeer duurzame energiebron. De uitstoot van CO2, fijnstof en Nox is nihil. Tevens vindt het transport van de brandstof plaats via het reguliere aardgasnetwerk en dit heeft als groot voordeel dat er geen transport met tankwagens naar de tankstations nodig is. Dit is veiliger en milieuvriendelijker.

Vestiging