New World Campus

Contactgegevens

Spaarneplein 2
2515 VK Den Haag
info@newworldcampus.nl
www.newworldcampus.nl

Contactpersoon: Harry Derksen

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties: –
Start Initiatief: 2013
Einde Initiatief: –

Samenvatting

De New World Campus is dé plek waar baanbrekende oplossingen worden gevonden voor mondiale vraagstukken op het gebied van internatioanle duurzame ontwikkeling. Door professionals uit verschillende vakgebieden zowel online als op een fysieke campus in Den Haag samen te brengen ontstaan vernieuwende oplossingen voor de Wicked Problems waar onze samenleving op dit moment voor staat.

Omschrijving

De Campus functioneert als een ecosysteem waar ondernemers, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties, lokale overheden en investeerders samenwerken aan innovatieve oplossingen die een grote duurzaamheidswaarde hebben. Het verbinden van kennis aan ondernemerschap en het creëren van impact staan centraal op de New World Campus.

Door het internationale karakter van de New World Campus wordt een mondiaal netwerk gecreërd tussen de Campus Community in Den Haag en internationale topspelers op het gebied van duurzaamheid. De New World Campus neemt een actieve rol in het faciliteren van de kennisontwikkeling binnen de Campus Community. Zo ondersteunt het team van de New World Campus haar leden in het omzetten van innovatieve ideeën tot duurzame, werkende business modellen. Hiertoe biedt de New World Campus in samenwerking met de Community een divers aanbod van activiteiten en Programma’s.

De Wicked Problems Plaza is een van de kernonderdelen van de Campus. In samenwerking met het Partnership Resource Centre van de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft de New World Campus deze methodiek ontwikkeld om complexe mondiale vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en internationale samenwerking op een nieuwe manier te benaderen en zo tot innovatieve oplossingen komen.

Vestiging