NatuurSUPER

Contactgegevens

Stationsstraat
5664 AP Geldrop
info@natuursuper.nu
NatuurSUPER.nu

Contactpersoon: Marije van der Park

Sponsors Initiatief: Stichting Doen, Oranjefonds, Provincie Brabant, Gemeente Oss, ANWB
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2010
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Terreinen en gebouwen liggen en staan steeds vaker en langer braak of leeg, onder andere vanwege de huidige economische ontwikkelingen. We kunnen deze terreinen en gebouwen samen een tijdelijke bestemming geven met een positieve waarde. NatuurSUPER verandert samen met bewoners en lokale partijen een braakliggend terrein of leegstaand gebouw in een tijdelijke tuin: een NatuurSUPER. Een NatuurSUPER is groen, gezellig en gezond. Of er nu groenten worden gekweekt, of bloemen, je samen een theetuin begint.

Omschrijving

Terreinen liggen steeds vaker en langer braak, onder andere vanwege de huidige economische ontwikkelingen. We kunnen deze terreinen een tijdelijke bestemming geven met een positieve waarde. Een plek waar mensen graag voor zorgen en waar zij plezier aan beleven. Een plek die mensen verbindt en waar alle betrokken partijen en de directe omgeving de vruchten van plukken.
Vanuit deze visie is in 2010 in Eindhoven een pilotproject gerealiseerd, genaamd NatuurSUPERmarkt. Dit project richtte zich op de tijdelijke invulling van een braakliggend terrein met een buurtmoestuin. Het is gestart vanuit de kracht van 3 ondernemers, waaronder Marije van der Park, en de mensen in de wijk. Maar liefst 22 gezinnen waren betrokken bij de ‘NatuurSUPERmarkt, de tijdelijke zaai & oogst supermarkt bij jou in de buurt!’. De pilot was een succes en leidde tot de start van NatuurSUPER in 2011.

Vestiging