‘N Kleine Speeldernis In De Moerdijkse Polders

Contactgegevens

Korenbloem 25
4761WB Zevenbergen
krachtigbuiten@gmail.com
https://www.krachtigbuiten.nl

Contactpersoon: Petra Wevers

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: IVN jeugdwerkgroep, Scouting Zevenbergen, Hoveniersbedrijf Ben de Kok, MEC Kinderboerderij Dierenploeg en basisonderwijs in Zevenbergen.
Start Initiatief: Maart 2015
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Aan de overkant van ’n vliet ligt een braakliggend terrein (1 hectare) van boer De lint aan het pas geopend ommetje :Het boerenwandelpad Merenspolders”. De ideale plek om met kinderen in te richten als speelnatuurplek. Lekker struinen/ ravotten, hutten bouwen en natuur te beleven. Een trekvlot is nodig om de vliet over te steken, zodat kinderen direct vanuit de woonwijk naar deze speelplek kunnen gaan. Zo ook voor nme-educatie voor de basisscholen over biodiversiteit en de huiszwaluwkolonieën.

Omschrijving

Samen met buurtbewoners, waaronder een aantal basisschoolkinderen, wordt een ontwerp gemaakt voor dit braakliggend terrein. Het realiseren van een uitdagende natuurspeelplek voor de buurtkinderen van 8 tot 14 jaar ingericht met de materialen die de natuur ons geeft, zoals houtsnippers, wilgentenen en boomstammetjes. Een plek waar ze de natuur van de Moerdijkse polders kunnen beleven en kunnen ontdekken wat de natuur allemaal te bieden heeft. Natuur- en milieueducatie wordt door vrijwillige natuurgidsen aangeboden, ontvangstruimte is dit buiten leslokaal met als thema’s de leefomgeving van de huiszwaluw, de ecologische verbindingszone en de voedselproductie in deze streek en het boerenleven.
Een aantal plaatselijke ondernemers hebben al een toezegging gedaan voor een financiële bijdrage en gemeente Moerdijk omarmt dit burgerinitiatief en ondersteunt waar nodig. De werkgroep staat te popelen om aan de slag te gaan!

Vestiging