Mont Ventoux On Wheels

Contactgegevens

Lange Wijden 33a
8081 VS Elburg
Mail: jw.koopman@wiel.nl
Website: http://www.mvow.nl

Contactpersoon: Jan Willem Koopman

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2012
Einde Initiatief: –

Samenvatting
De samenleving kent vele gezichten: jong, oud, man, vrouw. We zijn in essentie gelijk, maar natuurlijk ook verschillend. De één is vitaal en sterk, de ander heeft het (tijdelijk) even wat moeilijker of heeft een beperking. Allemaal hebben we echter specifieke kwaliteiten en als die goed benut worden, wordt de rijkdom van de samenleving zichtbaar. De jongste is 13, de oudste 74 jaar en alle deelnemers zijn afkomstig uit de gemeenten Oldebroek, Nunspeet of Elburg. De missie: Samen de top bereiken!

Omschrijving

De samenleving kent vele gezichten: jong, oud, man, vouw. We zijn in essentie gelijk, maar natuurlijk op veel vlakken ook erg verschillend. De één is vitaal en sterk, de ander heeft het (tijdelijk) even wat moeilijker of heeft een beperking. Allemaal hebben we echter specifieke kwaliteiten en als die goed benut worden, wordt de rijkdom van de samenleving zichtbaar. Als mensen echt bereid zijn naar elkaar om te zien, zich te verdiepen in de ander en zijn of haar talenten in te zetten ten gunste van de ander, dan is er veel mogelijk. In 2013 hebben we al eens aangetoond dat het dan zelfs mogelijk is om met een zeer bijzondere groep mensen op een unieke wijze de top van 1912 meter hoge Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk te bereiken. Dankzij een mooie subsidie van de Provincie Gelderland, en de prachtige betrokkenheid van andere sponsoren, is het mogelijk om in 2015 de uitdaging aan te gaan met een groep die nog diverser is.

Tijdens het project zal het gaan om het proces van de deelnemers afzonderlijk, maar natuurlijk vooral van het team als geheel. Om het project nog meer waarde te geven, is er ook een goed doel aan gekoppeld. Door geld in te zamelen voor de Veluwse Wens Ambulance, kan het team ook nog wat betekenen om (laatste) wensen uit te laten komen van de ernstig zieke m