Mobiele tuinen

Contactgegevens

ingrid@ideal-co.nl
www.mobieletuinen.nl

Contactpersoon: Mijnske Sival

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties:
Start Initiatief: 2011
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Steden worden steeds kaler. Mensen eten steeds minder vers en minder direct groen en steeds meer uit verpakkingen. Terwijl er genoeg ruimte is! 1op de zeven Stadsmensen dromen van een moestuin. In NL zijn er al bijna miljoen mensen stressed out. En het is echt geweldig om je eigen aardbeien te plukken, een verse courgette van courgette je buurvrouw te krijgen of op een bankje in de zon van je overbuur die even weg is net rijpe druiven van de ranken in je mond te stoppen. Wat let je?

Omschrijving

In 2008 had ik gebrek aan jonge sla en zoete worteltjes op arm afstand van mijn studio. Guess what? Ik bedacht de makkelijkste tuin ooit, de vierkante mobiele tuin. Overdag staat ie buiten, voor s nachts rol ik m naar binnen. Geen spierballen nodig, bukken is overbodig. Van mobiel tuinieren krijg ik in ieder geval geen spijt!
Wat bleek? Het werd een hit! Er waren heel veel mensen die er een wilde! In mijn eentje heb ik het eerste prototype in elkaar gezet, van stadsmaterialen die ik op straat vond. Ik bedacht steeds meer Mobiele Tuinen en anderen hielpen me ze maken. En dat is het leukste van alles nu, dat we samen de mobiele tuinen maken, cultiveren en er van genieten!
doel = kleine en multifunctionele stadsmoestuinen te creëren.
waarom = om meer en eetbaar groen in de stad te realiseren, samen met je buren of vrienden en familie en gasten. Daar wordt een stad mooier en duurzamer en socialer van.
hoe = plek is er genoeg, binnen, in je achtertuin en op straat. Het gaat erom hoe die te gebruiken. Met ideeen en creatieve oplossingen voor elke locatie, in communicatie en overleg met u en de andere stadsgebruikers. Alle producten worden met zo min mogelijk milieuverstoring gemaakt. Re-use en re-cycle + gebruik restmateriaal + lokaal hout.