Meatless

Contactgegevens

Gebr. Spykerstraat 1
4462 GJ Goes
www.meatless.nl

Contactpersoon: Jos Hugense

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties: Europese Unie, het Ministerie van EL&I, de KNHM, de ZLTO, het Louis Bolk Instituut, Economische Impuls Zeeland, de Provincie Zeeland en de Rabobank.
Start Initiatief: 2006
Einde Initiatief: –

Samenvatting

Meatless is sinds 2006 koploper in de techniek om combinatieproducten te maken met dierlijke producten en plantaardige vezels. Door de Meatless vezels te gebruiken in bijvoorbeeld vleesproducten worden deze minder vet en de productie ervan heeft een veel lagere impact op het milieu. Er wordt bijvoorbeeld minder broeikasgas uitgestoten, maar er wordt ook minder land gebruikt, minder water en minder energie.

Omschrijving

Meatless maakt bijzondere vezels van puur natuurlijke granen en peulvruchten. Met deze vezels is het mogelijk om producten als snacks, vleeswaren, gehakt, hamburgers en veel andere producten te ontwikkelen met een veel lager vetgehalte zonder verlies van smaak of kwaliteit. De productie van Meatless heeft bovendien een lage impact op het milieu waardoor producten duurzamer kunnen worden gemaakt. Meatless vezels worden ook gebruikt in de productie van vleesvrije en visvrije producten om sappigheid en textuur te verbeteren, of om vleesvrije wokgerechten samen te stellen.

Door de ruime ervaring met de voedselverwerkende industrie zijn ze in staat kwalitatief hoogstaande oplossingen te bieden binnen reële prijskaders op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Meatless ontwikkelde in de afgelopen zes jaar het combinatie concept waarbij vlees en plantaardig product worden gecombineerd om (h)eerlijke voeding te maken met minder vet en met respect voor het milieu.

Vestiging