Loodsen Door Het Landschap

Contactgegevens

Hoorn
Marcel@parklaan.nl
http://www.parklaan.nl/default.asp?pageID=153

Contactpersoon: Marcel Eekhout

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2006
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Op initiatief van de ondernemers uit Den Hoorn en omgeving is samen met de bewoners van het dorp en agrariers in de omgeving een plan gemaakt voor de ontwikkeling van de zuidpunt van Texel getiteld ‘Loodsen door het landschap”. Het leidend thema voor de ontwikkelingen is afgeleid van de loodsgeschiedenis van het dorp.

Omschrijving

In opdracht van de dorpscommissie Den Hoorn werd samen met bewoners een ontwikkelingsplan opgesteld voor het dorp Den Hoorn en omgeving. Het ‘dorpsontwikkelsingsplan voor Den Hoorn en omgeving’ is een voorbeeld van ontwikkelingsplanologie. De visie van de bewoners is op 2 december 2006 aangeboden aan de gemeente Texel en de Provincie Noord Holland. Het plan was een bouwsteen voor het op te sellen bestemmingsplan van de gemeente Texel en inspiratiebron voor iedereen die initiatieven wil ontwikkelen om het landschap en dorp te verbeteren. Na de overhandiging van het rapport werd de eerste vloedpaal onthuld. Deze handeling was het startsein voor de uitvoering van een aantal vervolgprojecten.
Sinds de zomer van 2007 staan vloedpalen op plaatsen waar ooit de zeereep heeft gelegen. In september 2007 vond voor de eerste maal de kunstmanifestatie klifhanger plaats.