Leon en Raoul

Contactgegevens

Grote Markt 10-13
2511 BG Den Haag
info@leonenraoul.nl
www.leonenraoul.nl

Contactpersoon: Leon van Zanten en Raoul Farla

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties: –
Start Initiatief: 2010
Einde Initiatief: –

Samenvatting

Twee vrienden, verschillende achtergronden maar een gezamenlijke passie. Die passie is industrieel ontwerp. Producten met een geschiedenis, een verhaal. Deze producten verdienen een tweede leven.

Omschrijving

Het doel is altijd hetzelfde, het vinden van de meest mooie oude spullen om deze vervolgens een tweede leven te geven. Stuk voor stuk hebben onze producten een rijke historie. Afkomstig uit oude fabrieken, markten of zolders zijn zij door de tijd getekend en beschikken over een karakter waar nieuwe producten alleen van kunnen dromen. Daar zij gebouwd zijn om de tand des tijds te doorstaan verdienen deze producten een tweede leven op een plek waar zij volledig tot hun recht komen. Niet alleen om hun ultieme functionaliteit, maar meer nog om te genieten van hun beeldschone verschijning.

Nadat de spullen in Nederland aangekomen zijn worden ze eerst grondig schoongemaakt. Wanneer de producten schoon zijn wordt beoordeeld in hoeverre zij gerestaureerd of opgeknapt dienen te worden. Soms volstaan een aantal schroefjes om een product weer tot leven te brengen, andere keren vergt het meer liefde. Echter, het uiteindelijke doel voor elk product is iedere keer weer hetzelfde, ze moeten zowel functioneel als esthetisch zijn.

Vestiging