LekkereTrek

Contactgegevens

Doezumertocht 15
9863 TE Doezum
info@lekkeretrek.com
www.lekkeretrek.com/

Contactpersoon: Herman van Vliet

Sponsor Initiatief:-
Betrokken Organisaties: –
Start Initiatief: 2011
Einde Initiatief: –

Samenvatting
LekkereTrek wil mensen op straat verleiden om beter te eten. Op deze manier herstelt LekkereTrek de verbinding tussen consument en producent

Omschrijving

LekkereTrek wil mensen op straat verleiden om beter te eten. Op deze manier herstelt LekkereTrek de verbinding tussen consument en producent. Een heerlijke, eerlijke, seizoensgebonden en regionale hap serveert Lekkeretrek vanuit een nostalgische, elektrisch aangedreven wagen. Wanneer mensen op straat beter eten zullen ze dat thuis ook gaan doen.
LekkereTrek wil in heel Nederland een keten opzetten met duurzame ‘foodtrucks’ om mensen op straat te verleiden beter te eten. Met heerlijk, eerlijk, regionaal en seizoensgebonden eten wordt de binding met de producent van het voedsel weer hersteld. We starten in Friesland en Groningen. Daarna alle provinciehoofdsteden. Hierna alle steden boven 100.000 inwoners. Eten mensen beter op straat dan eet mensen ook beter thuis. De vraag naar de oorsprong van de producten wordt beantwoord en op deze manier wordt de verbinding tussen de producent en consument hersteld.
Voedsel wordt vaak anoniem geproduceerd, het legt grote afstanden over de aardbol af en het is niet of nauwelijks te controleren of voedsel veilig is.Omdat de verbinding tussen consument en de producent weg is, is de consument niet bereid een goede prijs te betalen. De producent krijgt te weinig en zet in op schaalvergroting. Productie van voedsel gaat dan vaak ten kosten van mens, dier en natuur.

Vestiging