Kleding ruilen voor de kleintjes

Contactgegevens

www.voordewereldvanmorgen.nl/duurzame-blogs/kleding-ruilen-voor-de-kleintjes

Contactpersoon: Kathy van Gemeren

Sponsor Initiatief:-
Betrokken Organisaties: –
Start Initiatief: 2013
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Moeders zien hun kinderen natuurlijk het liefst in het nieuwste van het nieuwste, vers en kreukvrij van de winkelplank. Echter groeien kinderen…. en hard ook! Het is leuk als kinderen er leuk bij lopen, alleen niet voor het geld waarvan je ook met het hele gezin een dagje naar de dierentuin zou kunnen. Dat kan anders!

Omschrijving

Twee jaar geleden had ik een idee van een kinderkledingbeurs in mijn eigen huis. Dat moet toch kunnen, dacht ik zo. Goedkope ruimte en een gevoel van huiselijkheid tijdens het winkelen. Er kwamen mensen die hun kleding wilden verkopen. Onderling hadden we veel lol, vanuit de gang, de kinderkamer en de woonkamer. Alleen de mensen die gingen kopen liepen de deur niet plat. Helaas, dat had ik het groter aan moeten pakken.
Op de school van mijn kinderen opperde ik bij de directie het plan van een kledingruilbeurs. In het kader van: “zou het leuk zijn als… duurzaam en pr voor de school…? Dus die kwam er! Voorjaarkleding inbrengen die je eigen kinderen te klein zijn en er andere kleding voor ruilen. Simpel en gemakkelijk stond er op de flyer. Het was een goed gevulde kleutergymzaal. We hadden van alles wat. Kleurrijk en mooie (merk) kleding. Gezellige kletsende moeders. En zoals ouders dit kunnen doen: jurkjes omhoog houdend en tegen een vriendin zeggen: ”dit is echt iets voor jou”
In september komt er weer een kledingruilbeurs op deze school; in het kader van duurzaamheid een goed idee. En als ik zo om me heen kijken rijzen de tweedehandskledingwinkels als paddenstoelen uit de grond.Mij zul je er vinden!