In De Zoete Aarde

Contactgegevens

Broekwegzijde 195
2725PE Zoetermeer
Mail: stadslandbouwdeleyens@gmail.com
Website: http://Facebook.com/Wijktuinbroekweg

Contactpersoon: Jannie van Maldegem

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2012
Einde Initiatief: –

Samenvatting
De wijktuin in de Leyens in Zoetermeer wordt in beheer genomen door buurtbewoners. Er is een kerngroep, een bedrijfsplan, een stichting in oprichting, bestuursleden, een enthousiaste groep vrijwilligers, en last but not least een halve hectare groen paradijs midden in de wijk. Deze schooltuinen, huurtuinen en de oude hoogstamboomgaard worden door de buurt zeer gewaardeerd als groene oase in de stad. Veel mensen ondersteunen en volgen het initiatief.

Omschrijving

Dit is de pagina van het Zoetermeerse initiatief om de wijktuin broekweg te behouden. Sinds de actie voor het behoud van de wijktuin Broekweg bij het Stadhuis in november 2013 is duidelijk geworden dat de gemeente in 2015 stopt met het beheer van de huidige wijktuin. Het voortbestaan van deze prachtige groene oase in onze wijk is nu afhankelijk van actieve bewoners. Als er genoeg draagvlak is kunnen we samen de wijktuin redden.

Gelukkig hebben drie inwoonsters het initiatief voor de voortzetting van de wijktuin hiervoor genomen. Dit zijn Simone Langeveld, Liselet van Gent en Jannie van Maldegem.

De initiatiefgroep wil met deze pagina inwoners en gebruikers van de tuin informeren en ideeën delen. Bovendien willen we mensen oproepen mee te denken en mee te helpen in de nabije toekomst met concrete klussen die nodig zijn om een stadstuin op te richten en te runnen.

De initiatiefgroep heeft met de gemeente Zoetermeer volop contact over de toekomst van dit prachtige rustieke stukje groen waar toch wel heel veel mensen in de omgeving van genieten en energie opdoen.

Bereik
Hoeveel mensen zijn er bij de organisatie van het project betrokken?
Hoeveel Mensen bereikt u er mee?

Onderzoek
Inde Zoete Aarde wil wel/ niet meewerken aan onderzoek door studenten.

Vestiging