Hotspot Hutspot

Contactgegevens

koningsdam 1
3011 tn rotterdam
post@hotspothutspot.nl
https://www.hotspothutspot.nl

Contactpersoon: bob richters

Sponsors Initiatief: Havensteder, Vestia, Talentfabriek010
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2013
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Hotspot Hutspot wil gezond eten bieden voor iedereen. Ook in de wijken waar de sociale binding en de kwaliteit laag is en waar de gezondheid van de kinderen (en hun ouders) onder druk staat door slechte eetpatronen en te weinig beweging. Dit doet Hotspot Hutspot door de leegstand in de wijken te benutten met stadslandbouw en restaurants waar de tieners na schooltijd kunnen binnenlopen om mee te doen aan kookactiviteiten. Inmiddels in 4 wijken in Rotterdam.

Omschrijving

Hotspot Hutspot richt zich op de wijken waar de sociale binding en de kwaliteit laag is en waar de gezondheid van de kinderen (en hun ouders) onder druk staat door slechte eetpatronen en te weinig beweging.
Hotspot Hutspot combineert dit allemaal door de leegstand in de wijken (braakliggende terreinen en panden) te benutten met stadslandbouw en restaurants waar de tieners na schooltijd kunnen binnenlopen om mee te doen aan kookactiviteiten.
Ze leren over gezond eten, hoe verse producten groeien en wat je ermee kunt maken. Naast leren heeft Hotspot Hutspot nog een functie, een thuisbasis zijn voor de tieners. Een plek waar zij zichzelf kunnen zijn.

Vestiging