Het Mobiele Wijkrestaurant

Contactgegevens

Mgr. van Roosmalenplein 32
5213 GD Den Bosch
info@transfarmers.nl
www.facebook.com/HetMobieleWijkrestaurant
www.transfarmers.nl/

Contactpersoon: Luuk Wiehink

Sponsor Initiatief: het leefbaarheidsprogramma van de provincie Noord-Brabant.
Betrokken Organisaties: –
Start Initiatief: 2013
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Het mobiele wijkrestaurant is een mobiele keuken en staat midden in de wijk het biedt lekker, warm, gezond en lokaal eten aan wijkbewoners. Al dit lekkers komt uit de wijk zelf en is door buurtbewoners zelf verbouwd.

Omschrijving

Lokaal verbouwd voedsel aanbieden helpt mensen om op een laagdrempelige manier in aanraking te komen met het productieproces van hun eigen voedsel. Zo willen we wijkbewoners kennis laten maken met de groenten verbouwen in hun eigen achtertuin door ze een gezonde en biologische maaltijd aan te bieden.
Door de mobiele keuken stadsbreed in te zetten bij soort gelijke projecten wordt het inzichtelijk wat er aan stadslandbouw gebeurt in Den Bosch. Bij elk gerecht wordt verteld uit welke wijk de aardappels komen en waar precies de tomaten verbouwd zijn.
Door met de mobiele keuken de stad door te trekken komen we ook in wijken koken waar nog geen gezamenlijk voedsel verbouwd wordt. Door de bewoners van deze wijken hiermee kennis te laten maken willen we ze de mogelijkheden laten zien om ook een buurtakker, stadsmoestuin of pluktuin te starten.Stichting Transfarmers heeft de ervaring en de ambitie om burgers te ondersteunen met het opzetten van hun voedselproject. De mobiele keuken kan dit proces van onderop in gang zetten.

Vestiging