Hansa Green Tour

Contactgegevens


info@hansagreentour.com
http://www.hansagreentour.com/nl

Contactpersoon: Roel Swierenga

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2010
Einde Initiatief: –

Samenvatting
De Stichting Hansa Green Tour is opgericht in 2010 om de bewustwording te stimuleren van in de Hanze regio in noordelijk Europa reeds aanwezige en beschikbare kennis ten aanzien van duurzame producten en duurzame technologie.

Omschrijving

Om te leren van ‘best practises’ in die steden en regio’s die voorop lopen op het gebied van duurzaamheid. De noordeuropese Hanze regio is een van de best presterende regio’s op het gebied van duurzaamheid, hernieuwbare energie, onderwijs en innovatie.

De stichting ziet als haar taak om de nationale duurzaamheids- en cleantech organisaties met elkaar te verbinden om zo de reeds beschikbare kennis, producten en technieken toegankelijk te maken voor geïnteresseerden, en om te voorkomen dat op diverse plaatsen in Europa het wiel opnieuw wordt uitgevonden. Daartoe organiseert de stichting een unieke zakelijke netwerk tour naar de zogenoemde ‘EU Green Capitals’ , de groene hoofdsteden van Europa. Dit zijn die steden die door de Europese Unie zijn en/of worden aangemerkt als de meest duurzame steden van Europa.

Stockholm is de eerste stad die in 2010 deze prestigieuse titel van milieuhoofdstad van Europa mocht dragen. Deze stad was dan ook de bestemming van de eerste editie van de Hansa Green Tour 2010.

Hamburg is de tweede stad die de EU Green Capital titel mag voeren in 2011, die Umwelthauptstadt Europas. Van 22 – 24 juni 2011 hebben we met 20 bedrijven, 6 sponsoren en vele programmapartners in Nederland en Duitsland de tweede editie van de Hansa Green Tour gerealiseerd naar Hamburg.

De derde van de Hansa Green Tour vond plaats van 13 – 15 juni 2012. Eindbestemming was wederom Hamburg, dit keer het HafenCity district. De vierde editie vond plaats van 21-24 augustus 2013 en voerde langs oude Hanze steden zoals Bremen, Hamburg, Rostock naar Goleniow in Polen. De vijfde editie van de Hansa Green Tour vond plaats van 25-28 juni en ging naar Kopenhagen, EU Green Capital 2014 (EU competitie van de duurzaamste stad). Meer informatie over de voorgaande edities vind u hier.

We bereiden ons nu voor op de zesde editie van de Hansa Green Tour van 3 – 6 juni naar Duitsland en Denemarken met als eindbestemming het Deense eiland Samsø – Renewable Energy Island.

Vestiging