Grrroen In Kronenburg

Contactgegevens

Kronenburg
6831 HR Arnhem
https://www.grrroeninkronenburg.nl

Contactpersoon: Jeroen Reussing

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: Wereldhave, Accoya
Start Initiatief: 2011
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Grrroen in Kronenburg zet zijn tanden in het verstevigen van meer groen en kleur in de wijk Kronenburg. De wijk bestaat uit 80% steen. Bewoners geven aan groen en kleur te missen in hun versteende wijk. Kansen worden gezocht om meer groen toe te voegen aan bestaande gebieden binnen de wijk. Dit kan door kleinschalige buurtprojecten zoals bijvoorbeeld Hanging Baskets. Maar ook door aansluiting te zoeken bij plannen van de gemeente voor de openbare ruimte.

Omschrijving

Grrroen in Kronenburg staat voor: ergens je tanden in zetten, je vast bijten in iets. In dit geval in het aanbrengen van meer kleur en groen in de wijk. Dat is hard nodig, want onderzoek laat zien dat bewoners kleur en groen in de wijk missen. Niet zo gek: de wijk bestaat vooral uit steen.
Daarom hebben woningcorporaties Portaal, Volkshuisvesting, Vivare, de gemeente Arnhem (Buiten Gewoon Beter), Rijnstad en het bewonersoverleg Kronenburg en Appelgaard de krachten gebundeld in Grrroen in Kronenburg.
Grrroen in Kronenburg nodigt bewoners uit om zelf ideeën te realiseren. Van gevelgroen tot muurschilderingen: alles is mogelijk. Belangrijk is dat initiatiefnemers medestanders en mede-uitvoerders zoeken voor hun idee. En dat het beheer goed geregeld is.

Vestiging