Groenteruilbank Borger

Contactgegevens

Bronnegerstraat 13
9531 TG Borger
info@groenteruilbank.nl
http://www.groenteruilbank.nl

Contactpersoon: Welzijnsorganisatie Andes

Sponsors Initiatief: Autocentrum Borger, Oranjefonds, Rabobank, Wedeka, Welkoop, Landbouwbedrijf Huizing
Betrokken organisaties: Steunstee Borger, Voedselbank, Welzijnsorganisatie Andes
Start Initiatief: 2013
Einde Initiatief: –

Samenvatting
De Groenteruilbank Borger maakt het mogelijk om vers en gezond te eten ook als je weinig geld hebt! In ruil voor gezonde boodschappen steek je je handen uit de mouwen! Bijvoorbeeld door te helpen in de moestuin of door via onze ruilbank iemand te helpen met een klus of dienst. Wij helpen je om een klus te vinden die bij je past. Zodat jij iemand blij kunt maken met iets wat jij goed kunt en de Groenteruilbank jou blij kan maken met verse groente!

Omschrijving
Voor de Groenteruilbank zijn vrijwilligers en deelnemers aan het werk. Wat is het verschil? Vrijwilligers werken in de tuin omdat ze het een mooi project vinden en deelnemers doen vrijwilligerswerk wat ze leuk vinden én krijgen in ruil hiervoor groente. Een echt verschil, dat is er niet! Daarom noemen we de deelnemers vanaf nu ook vrijwilligers.
Bij de Groenteruilbank komt best veel kijken, er zijn dan ook verschillende vrijwilligers die speciaal voor de Groenteruilbank aan het werk zijn. Ze werken in de moestuin, coördineren het werk op de moestuin, schenken koffie en thee voor de vrijwilligers op de moestuin, beheren de website en heel langzaam nemen ze ook de coördinatie rond de Groenteruilbank op zich. Zodat de professional van Welzijnsorganisatie Andes zich steeds verder terug kan trekken.
Maar er is meer! Want in ruil voor groente kunnen vrijwilligers ook elders in het dorp als vrijwilliger aan de slag. Dat kan voor eenmalige klussen zijn, maar ook voor structurele klussen. Er is iemand die de wederdienst in de wereldwinkel doet en een ander in de Borgerhof. Maar er zijn ook wederdiensten speciaal voor de deelnemers van de Groenteruilbank. Zo hebben we bijvoorbeeld een masseur en een kapper, die beide in ruil voor groente andere deelnemers helpen. Andere vrijwilligers zijn te benaderen voor een klusje in huis bij inwoners van Borger (een schilderijtje ophangen bijvoorbeeld) .

Vestiging